mandag, september 11, 2006

Kommunikasjon!

Vi lærer å kommunisere fra omtrent første dag i den her verden – men med få kanaler å sende på – kroppsspråk og høylydt lyd om at vi enten var sulten eller bleie skift.
Kanalene i dag er enormt mange – og informasjonen kan ha lett for å svikte i mottaket, både når det gjelder innhold med mening og hensikt.
Så det er viktig med dagens tekologi hvor mobil bruk med sms,mms, e-post, tv, aviser, radio, diverse chatte programmer etc, at man skiller på kanalene og hensikten, chatting er mer løssluppen og man får en reaksjon der og da. Men sms, e- post etc er det viktigere at man er bevist på hva man skriver da man som regel ikke får svar direkte.
Ting kan og blir misoppfattet, så konsekvensen på det som i utgangspunktet var godt tenkt kan bli helt feil.
Men æ trur at når man etter hvert bygger seg opp med erfaring i bruk av flere ”kanaler” for sending og mottak så takler man frasene og forskjellene greit.
Det bør ikke være kvassere negativ kritikk i et sånt her forum som blogg, sammenlignet med å i neste øyeblikk treffe personen i klasse sammenheng og måtte si det der..…..

sh

1 Comments:

Blogger Unknown said...

Tror vi alle har opplevd situasjoner hvor budskapet vi mente å sende på forunderlig vis var helt forandret før det rakk frem og 'ble tolket av' mottakeren. Da er det godt å kunne sjekke hva som ble mottatt og prøve å rette opp eventuelle misforståelser.

12/9/06 08:24  

Legg inn en kommentar

<< Home